Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

6. 5. 2013 23:34

Pokud ty lednicky jsou stare a jeste obsahuji freony, tak bohuzel - v troposfere se chovaji jako sklenikove plyny. Tudiz klima ovlivnuji.

0 0
možnosti

6. 5. 2013 23:34

To patrilo slavomirovi 15:30

0 0
možnosti

Než o něčem napíši, tak si to důkladně prostuduji. Nebo jsem ostatním pro smích.

napište, co jsou to sluneční cykly, sluneční minima, kdo to byl Milankovič, čemu se říká středověké optimum, malá doba ledová a další.

A když dokážete vysvětlit, co je El Niňo a La Niňa a proč se střídají, tak Vám budu třeba i věřit.

1 0
možnosti
Foto

Sluneční maximum je období, kdy je na Slunci největší sluneční aktivita a sluneční minimum, je naopak označení klidného Slunce.

0 0
možnosti
Foto

Počasí se mění, ať se to nám líbí,  nebo ne a člověk na to nemá žádný vliv. Jak jsem vyčetl z chytrých knih na našem území byla malá doba ledová v letech 875 – 1194 a pak nastala druhá doba ledová v letech1619 – 1897, která skončila velmi studeným obdobím  v letech  1887 – 1897 a tak by se dalo pokračovat dál

0 0
možnosti

"Globální oteplování je výsledkem činnosti člověka." A tečka! Tak jste rozhodl a běda každému, kdo bys vámi chtěl nesouhlasit, neřku-li dokonce snášet validní argumenty dokazující váš omyl, že? Vážený pane, řečeno s duchem vašeho článku - o člověka vašeho typu já osobně strach nemám žádný, protože právě podobná zatvrzelost při trvání na až náboženských hypotézách a samolibá neochota připustit si že se mýlím a jsem to já kdo nemá pravdu, nás dovedla tam kde jsme a přesto je to pořád málo, pořád to ještě těm všem "našim furiantům" nedochází, musí být ještě daleko hůř ... Takže takovýhle typ člověka ať klidně vyhyne, planetě to jen prospěje.

1 0
možnosti

V šedesátých letech minulého století zde byla téze od přicházející době ledové. Co se týče znečišťování přírody, postačí se vrátit o 100 let nazpět, kdy bylo období průmyslové revoluce a páry, veřejná kanalizace teprve vznikala a to jen ve velkých metropolích, Český kras byl odlesněn a plný lomů, krajina mnohdy byla bezlesá ... . Všude lesy čadících továrních komínů. Zde jede vždy o určité sestavení aktuálního poznání, jež ale má omezenou platnost než  přijde další poznatek, proto je to vhodné brát s rezervou. Člověk aby vyspěl a tím i společnost potřebuje zpětnou vazbu, tím že si ničí vlastní prostředí, tak aby vystaven potřebě s tím něco dělat, vznikaly sdružení třeba Brontosaurus a všechny novodobé normy a zákony o přírodě. Globální oteplování nás opravdu chrání před nástupem doby ledové, neboť ta je následkem uzavření Panamské šíje a změny Golfského proudu jež na sever přinesl velmi vlhké klima, růst Himalájí a když se k tomu přidá proměnný sklon zemské osy ... .

0 0
možnosti

Píšete řadu nesmyslů. Například že pokud si z dějepisu pamatujeme, tak to trvalo miliony let.

Za prvé: Cykly změny počasí jsou mnohem kratší, maximálně několik desítek tisíc let.

Za druhé: Kdyby to trvalo miliony let, jak píšete, tak bychom si to nemohli pamatovat z hodin dějepisu, nýbrž z hodin geologie nebo klimatologie. Dějepis se zabývá historií lidstva, nikoli historií planety.

Za třetí: Rovněž Vaše námitky na adresu toho, jak znečišťujeme planetu, je správný pláč (správný proto, že pravdu máte), avšak na špatném hrobě (vyhozené ledničky v příkopech jsou dokladem nekulturnosti příslušného člověka, ale oteplování klimatu rozhodně nezpůsobují).

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS